Antena 3 CNN Life Sănătate Clădire medicală modernă, inaugurată în cadrul Spitalului Județean Galați

Clădire medicală modernă, inaugurată în cadrul Spitalului Județean Galați

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 09:16 21 Mar 2024 Modificat la 09:16 21 Mar 2024

De asemenea, nouă clădire a fost dotată şi cu echipamente medicale necesare pentru soluționarea unor cazuri complexe, de la analiză unor examene anatomopatologice şi probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice.

Clădirea abia inaugurată are o suprafaţă 2300 de mp şi oferă spaţii generoase pentru serviciile de Anatomie Patologică și Medicină Legală. Noile departamente au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

”Am găsit soluția de a găsi finanțarea din bugetul propriu al Consiliului Județean. Și am alocat suma de 2,2 milioane de euro pentru construcția această. Avem congelatoare pentru probelele toxicologice care se țin până la 10 ani, probe anatomo-patologice, probe de alcoolemie și alte probe”, a declarat Costel Fotea,președinte CJ Galați.

În curând, unitatea medicală va avea şi un aparat performant, care stabileşte prezenţa drogurilor în sânge. În acest fel, municipiul Galați va deveni centru de testare alături de Iași și de Focșani.

”Putem spune că Laboratorul de Anatomie Patologică va avea o dezvoltare destul de importantă pentru judeţul Galaţi, chiar dorind să dezvoltăm acest laborator imunohistochimie”, mai spune Costel Fotea,președinte CJ Galați.

Noile echipamente au o importanţă majoră în medicină legală din întreaga ţară, atrag atenţia specialiştii.

”Noi suntem cei care aducem probatoriul judecătoriilor, parchetului, poliției. Încercăm să aducem acel aparat cât mai repede și să-l punem și în funcțiune, că să nu mai depindă poliția, parchetul de IML Iași sau București, va dați seama că se pierde timp prețios”, a explicat dr. Iuliu Fulga, șef serviciu Medicină Legală.

În plus, pacienţii vor avea acces la cele mai performante echipamente medicale pentru stabilirea diagnosticelor.

”Având spațiul necesar imunohistichimie și biologie moleculară, toate sunt pentru diagnostice, în primul rând că predomină cancerul, sunt diagnosticele de cancer, dar mai sunt și alte boli care sunt diagnosticate de medicul anatomo-patolog. E un dar ce ne-au făcut acum, pentru că putem dezvoltă anatomia patologică, care după mine e cea mai importantă specializare medicală”, a spus dr. Dumitra Miron, șef serviciu Anatomie Patologică.

Nouă clădire are şi spaţiu pentru studenţii de la medicină şi chiar un adăpost de apărare civilă.

 
×
x close