Antena 3 CNN Life Sănătate Ce trebuie să ştii despre bacteria care duce la creşterea riscului de cancer

Ce trebuie să ştii despre bacteria care duce la creşterea riscului de cancer

o_1c03alip61v8pnuv1ni81vk31a7v8.jpg
Foto: pixabay.com
29 Noi 2017   •   09:27

Helicobacter Pylori, carnea roşie, fumatul şi stilul de viaţă ne pot îmbolnăvi de cancer. Cancerele digestive sunt extrem de periculoase, ne avertizează specialişti gastroenterologi.

„Alimentaţia dezechilibrată poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric şi mă refer aici la consumul excesiv de grăsimi saturate, de produse super procesate, de alcool, de insuficienţa aportului de fibre. În plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne roşie. Am constatat la mulţi dintre pacienţii noştri cu cancere gastrice prezenţa acestor obiceiuri culinare şi, de aceea, recomandăm eliminarea acestora”, spune medicul gastroenterolog Cem Aygün, specialist în endoscopie digestivă, potrivit Descoperă.

În topul cancerelor digestive diagnosticate de medici sunt cele de colon, pancreas, stomac şi esofag. Pe lângă dieta săraca în legume şi fructe, fumatul este responsabil pentru riscul crescut de cancer digestiv.

×
Subiecte în articol: risc cancer
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close