Ardeiul iute este una dintre plantele cu cele mai multe beneficii de sănătate. Consumul lui previne boli cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânilor.
Oamenii de știință susțin că persoanele care consumă în mod regulat alimente picante sunt atât mai longevive, cât și mai puțin susceptibile la afecțiuni și boli grave precum cancerul, bolile de inima și bolile respiratorii.
Potrivit unui studiu desfășurat de un grup de cercetători din întreagă lume și publicat in British Medical Journal (Jurnalul Medical Britanic), există o conexiune între consumul de alimente picante și speranța de viață, scrie clickpentrufemei.ro.
Documentand obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 ani, cercetătorii au arătat că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult și au picat pradă mult mai rar bolilor grave sau fatale.