Antena 3 CNN Life Sănătate Ce alimente nu trebuie puse niciodată la congelator

Ce alimente nu trebuie puse niciodată la congelator

1 minut de citit Publicat la 16:57 15 Mar 2018 Modificat la 16:57 15 Mar 2018
o_1c8l1vaa51r1aenn1qmc1dja18c68.jpg

Înghețarea alimentelor este o modalitate minunată de a salva produsele sezoniere și de a prepara rapid o masă. Cu toate acestea, nu toate alimentele pot fi puse la congelator, iar în unele cazuri acest proces ne poate afecta sănătatea. Conform Daily Mail, acestea sunt produsele alimentare care nu trebuie niciodată băgate la congelator: 

1. Pastele fierte: dacă îngheți pastele gătite, acestea își vor pierde din gust, iar textura se va strică.  

2.  Mâncarea decongelată: aceasta nu trebuie niciodată băgată înapoi la congelator, deoarece bacteria poate crește mult mai rapid și ne putem îmbolnăvi. 

3. Sosul pentru mâncare: mai ales sosurile făcute cu făină sau amidon de porumb se separă atunci când sunt înghețate și nu mai pot fi refolosite.  

4. Ketchup: ketchup-ul înghețat devine apos și își pierde gustul. 

5. Mâncarea prăjită: din cauza umidității, mâncarea prăjită își pierde textura și gustul. 

6. Laptele: este în regulă să îngheți laptele dacă îl lași multă vreme la dezghețat, dar nu să îl bei imediat.  

7. Avocado: își va pierde complet textura și trebuie evitat sub orice preț 

8. Ierburi proaspete: Dacă bagi ierburi întregi la congelator, se vor face maroni și se vor terci. Dacă dorești să le îngheți, este recomandat să le tai și să le pui într-un suport de gheață, în puțină apă.  

9. Iaurt: acesta se va separa și se va coagula, făcându-l imposibil de mâncat. 

10 Brânza: Mai ales brânză moale, care își va schimba imediat textura.  

11. Mâncarea la conservă: această poate exploda dacă este pusă la frigider. În plus, de obicei mâncarea la conservă nu expiră ani de zile, deci nu are rost să fie ținută la congelator.  

12. Crutoane: puse la congelator, crutoanele se înmoaie și își pierd textura, așa că este mai bine să fie făcute fresh de fiecare dată. 

13. Castraveții: castraveții au un procentaj de apă foarte mare, iar odată înghețați își vor pierde textura și aroma. 
  

Sursă: Daily Mail

×
x close