Antena 3 CNN Life Sănătate Cât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Cât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Alexandra Dima
1 minut de citit Publicat la 16:00 06 Aug 2022 Modificat la 16:00 06 Aug 2022
cafea12
Băutura consumată de prof. dr. Vlad Ciurea de două ori pe zi: ”Face bine la creier, dar nu trebuie exces” Sursa foto: pexels.com

Este greu de imaginat o dimineaţă fără cafea. Populara băutură care ne trezeşte şi ne energizează la prima oră are câteva secrete de preparare pe care e bine să le ştim.

Metoda de fierbere la ibric a cafelei este des folosită în Turcia, Grecia, Arabia, dar și la noi în țară. Tot ce trebuie făcut pentru prepararea cafelei la ibric, este să adăugați cafea măcinată fin, peste apa fierbinte din ibric, abia după ce aceasta a ajuns în punctul de fierbere și ați luat-o de pe foc.

Reţineţi că apa din ibric, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute, ca mai apoi să fie luată de pe foc, pentru a se adăuga cafeaua și dacă doriți, zahărul.

Atenţie, cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. 

Cum se prepară corect cafeaua la ibric

Aşadar, tot ce trebuie să faceți este să puneți apă în ibric și să o lăsați pe foc, până când va atinge punctul de fierbere, apoi veți lua ibricul de pe foc și îl veți lăsa deoparte, timp de 2 minute.

După acest interval de timp, adăugați cafea și amestecați. Apoi conținutul îl veți lăsa la infuzat timp de 2 minute, iar după ce ați strecurat-o, o puteți savura cu plăcere.

Iubitorii de cafea cu lapte sunt atenţionaţi să nu folosească lapte rece, direct de la frigider, ci la o temperatură apropiată cu cea a camerei, mai spun specialiștii, potrivit cancan.ro.

×
Etichete: cafea
x close