![alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/24/alimentul-pe-care-trebuie-sa-il-evitam-cand-este-foarte-cald-afara-prof-dr-vlad-ciurea-913823.jpg)
Medicul Radu Țincu a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.
Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor
- acid ascorbic
- caroteni
- coloranți naturali
La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de ingrediente a alimentelor. E-urile periculoase sunt eliminate din alimentația umană.
Care sunt E-urile chimice din alimente
- conservanți
- coloranți
- aditivi alimentari
E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.
Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor
- boli inflamatorii intestinale
- intoleranțe digestive
- alergii alimentare