Medicul Radu Țincu a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.
Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor
- acid ascorbic
- caroteni
- coloranți naturali
La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de ingrediente a alimentelor. E-urile periculoase sunt eliminate din alimentația umană.
Care sunt E-urile chimice din alimente
- conservanți
- coloranți
- aditivi alimentari
E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.
Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor
- boli inflamatorii intestinale
- intoleranțe digestive
- alergii alimentare