Antena 3 CNN Life Sănătate Capcana din cafeaua decofeinizată. Ce conţine, de fapt, băutura aleasă de cardiaci

Capcana din cafeaua decofeinizată. Ce conţine, de fapt, băutura aleasă de cardiaci

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 12:06 26 Sep 2022 Modificat la 12:19 26 Sep 2022
cafea
Capcana din cafeaua decofeinizată. Ce conţine, de fapt, băutura zilnică de pe masa românilor Sursa foto: pixabay.com

Deşi ne-am aştepta să nu conţină cofeină, după cum îi spune numele, această băutură zilnică ascunde un potenţial pericol.

Aşadar, cafeaua decofeinizată conţine, fapt, un anumit procent de cafeină.

"Ştiaţi că? Cafeaua decofeinizată nu este în totalitate lipsită de cafeină?

Procesul de decofeinizare îndepărtează aproximativ 97% din totalitatea cafeinei din boabele de cafea. 

Așadar o cană de cafea (180ml) decofeinizată mai conține aproximativ între 1-7 mg de cafeină conform https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17132260/", spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

Cafeina este un alcaloid care se găsește în cafea, ceai, guarana și cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulanți naturali folosiți de om.

Cafeaua decofeinizată este soluţia la care recurg mulţi bolnavi de inimă sau persoane care nu au voie să consume cofeină, ori femei însărcinate sau proaspete mame.

Cafeaua de pătrunjel, reţeta dr. Virgiliu Stroescu. "Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp"

Un alt tip de cafea care ne dă energie, este gustoasă şi sănătoasă este invenţia unui medic nutriţionist român, cunoscut ca doctorul multor componenți ai Lotului Olimpic Român.

Amestecul nu este de fapt o cafea, ci o băutură care ne umple de energie, fiind reţeta dr. Virgiliu Stroescu, supranumit "apostolul alimentației sănătoase".

Licoarea gustoasă mai este cunoscută pe reţelele de socializare, drept "Cafeaua lui Virgil", după numele medicului.

Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”

Un fruct gustos, ieftin și la îndemâna oricui poate fi alternativa sănătoasă la o ceașcă de cafea, mai ales atunci când ora nu ne mai permite să consumăm cafeină.

Cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un măr ne dă mai multă energie decât o cafea.

Se întâmpla asta datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.

×
x close