"Cafeluța de dimineață este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism.
Pledez pentru cea de după-amiază, după acea alimentație ușoară care este la prânz. Acea cafeluță face foarte bine după-amiază, când pornesc partea a doua a activității, deci ajută creierul.
De asemenea, şi hidratarea ajută mult creierul, la fel cu lucruri foarte ușoare pentru alimentație, după care poți lucra în continuare.
În jurul orei 19:00 se recomandă să oprești activitatea și este bine ca ultima masă să nu o iei decât până în ora 20:00 și să nu fie grea, că nu ai timp să digeri până dimineață.
Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se reface"
Se ştie că popoarele germanice au introdus regula lui 8: opt ore de lucru, opt ore de administrație și opt ore de odihnă. Şi, atunci, organismul se poate reface și "bijuteria" funcționează în condiții foarte bune.
Şi ultimul lucru pe care toți îl tăiem este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibilul să nu ne odihnim.
Dar în somn ne refacem, în somn "bijuteria" se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândire, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.