EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
24
.10
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
13
.80
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
12
.70
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
19
.60
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.10
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
5
.20
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
17
.10
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Life Sănătate Când aduce exclusiv coronavirusul decesul și de ce grăbește COVID-ul moartea: ”Principalele organe afectate: plămânul și cordul, practic decesul se produce din cauza...”

Când aduce exclusiv coronavirusul decesul și de ce grăbește COVID-ul moartea: ”Principalele organe afectate: plămânul și cordul, practic decesul se produce din cauza...”

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 10:00 07 Sep 2020 Modificat la 10:00 07 Sep 2020
Când aduce exclusiv coronavirusul decesul și de ce grăbește COVID-ul moartea: ”Principalele organe afectate: plămânul și cordul, practic decesul se produce din cauza...”
Sursa foto: Hepta

”Ideal ar fi să nu murim nici de COVID, nici cu COVID. O persoană care are afecțiuni pre-existente severe va fi influențată negativ de infecția cu SARS-CoV-2, de pneumonia pe care o dezvoltă și în aceste condiții va muri cu COVID . Boala pe care o are de fond, peste care se suprapune pneumonia COVID într-o formă nu foarte gravă, și care cumulat va duce la deces.

Din nefericire nu trebuie să uităm faptul că există persoane care mor exclusiv de COVID, sunt persoane cu patologii minore din categoria hipertensiune arterială, forme ușoare, care pot fi tratate medicamentos ani de zile sau diabet zaharat, care să nu necesite insulină dar pe fondul produs de COVID există o evoluție mai gravă” a spus profesorul Sabina Zurac la Antena 3. 

Afecțiunile care înrăutățesc infecția cu COVID-19

De asemena, persoanele suprapondereale sau obeze prezintă un risc major de a face o formă severă de boală. Există pacienți care ar avea șanse să trăiască în continuare cu boala dacă nu s-ar fi infectat de COVID: 
- diabetul 
- afecțiunile cardiatice cronice 
- obezitatea

Virusul grăbește moartea prin leziunile multiple pe care le produe a nivelul tuturor organelor. Principalele organe afectate în COVID sunt plămânul și cordul, practic decesul se produce din cauza unor disfuncții simultate la nivel pulmonar și cardiac. 

COVID-ul produce o formă de pneumonie, există forme de pneumonie non-covid care au aspecte diferite de pneumonia COVID. Putem face ușor diferența. Acest virus există. 

Sfat de Sănătate. Când aduce exclusiv coronavirusul decesul și de ce grăbește Covid-ul moartea

Cum afectează coronavirusul organismul. Niciun organ nu este cruțat

Poate să afecteze grav întregul organism, leziunile majore apar la nivelul vaselor mici, motiv pentru care apar microtomboze, sunt situații în care dacă pacientul are factori predispozanți poate să dezvolte trombi în vase mari. Pot să apară accidente vasculare celebrale și de asemenea apare și afectarea puloponară, renală, cutanată. Niciun organ nu este cruțat. 

Pe termen lung, în acest moment se discută despre apariția unei fibroze pulmonare post-Covid. Rămâne să vedem ce studii mai apar, pentru că este un virus nou.

×
x close