Antena 3 CNN Life Sănătate Bolnavii de cancer din Sibiu riscă să rămână fără medicamente

Bolnavii de cancer din Sibiu riscă să rămână fără medicamente

medicamente-cancer.jpg
05 Aug 2015   •   17:39

Pacienţii bolnavi de cancer pot fi puşi în situaţia de a nu mai avea acces la medi­camentele care le pot salva viaţa. Coordonatorul Progra­mului Naţional de Oncologie din Sibiu, dr. Valeria Văleanu şi-a dat demisia din această funcţie, scrie tribuna.ro.

Ea era singura care putea semna pentru dosarul prin care se cereau medica­mente la Casa Naţională de Sănătate. Managerul gene­ral al Spitalului Clinic Jude­ţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean, recunoaşte că este o criză din acest punct de vedere, pentru că nu are cine să semneze în locul coordo­natorului, însă speră să poată rezolva situaţia până la finalul acestei săptămâni.

Primele consecinţe ale an­chetelor pornite de procu­rorii DNA la adresa medicilor care ar fi prescris medica­mente oncologice scumpe pen­tru care ar fi fost recom­pensaţi cu excursii mascate sub forma unor congrese au apărut la Sibiu. În lipsa medi­cului care coordonează Pro­gramul Naţional de Onco­logie, nimeni nu poate sem­na pentru ca aceste medica­mente să fie cerute Casei Naţionale. „Doamna doctor şi-a dat demisia din funcţia de medic coordonator al pro­gramului naţional. Trebuie să găsim o soluţie. Este în atenţia noastră să găsim un medic oncolog care să îşi asume această răspundere. Până în momentul de faţă nu am găsit”, a declarat mana­gerul Spitalului Clinic Jude­ţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean.

Mai multe, pe tribuna.ro.

×
Subiecte în articol: cancer bolnavi de cancer
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close