Septembrie anunță începutul sezonului de răceli. Iar dacă sistemul nostru imunitar este slăbit, virusurile nu rămân la distanță, fie că e vorba de cei mici, fie că e vorba de adulți.
Primele simptome ale răcelii, așa cum mulți dintre noi știm, sunt usturime în gât, tuse, congestie nazală, lipsa poftei de mâcare, iar energia aproape că ne-a părăsit. Cel mai bine este să luăm măsuri încă de la primele semne.
Medicii recomandă suplimentele cu vitamine şi minerale, în special Vitamina C şi Zinc.
Ceaiurile calde sunt de mare ajutor, nu cele fierbinţi, care irită gâtul. Puteţi alege ceaiul de ghimbir, măceşe, cimbru, cătină, lămâie, scorţişoară, îndulcite cu miere, recomandă doctorulzilei.ro.
De mare importanţă este alimentaţia în această perioadă. Astfel, hrana trebuie să fie uşoară, bogată în crudităţi.
Trebuie însă excluse băuturile alcoolice, cele carbogazoase sau care conţin cofeină, ştiut fiind faptul că acestea deshidratează.