![alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/24/alimentul-pe-care-trebuie-sa-il-evitam-cand-este-foarte-cald-afara-prof-dr-vlad-ciurea-913823.jpg)
Doctorul Penny Kris Etherton a explicat faptul că simplă consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantităţi mici de ulei de nucă de patru ori pe săptămâna poate reduce riscul de boli cardiace cu până la 30%. O frecvenţă şi mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%.
Studiul a constatat o reducere „semnificativă” a colesterolului rău şi o îmbunătăţire clară a flexibilităţii vaselor sanguine.
Cercetătorii au administrat patru tratamente diferite unui număr de 15 participanţi cu colesterol ridicat.
Potrivit rezultatelor, chiar şi o priză unică de ulei de nuci, conţinut în mod natural şi de miezul de nuca, a îmbunătăţit vizibil funcţionarea vaselor sanguine la patru ore după consum, potrivit citeste.info.