"Oamenilor, mai ales după ce se pensionează, li se recomandă călătoriile tocmai pentru a întreține activitatea creierului. O călătorie oferă întotdeauna lucruri noi. Asta obligă creierul să facă noi conexiuni și este extrem de important.", a declarat Constantin Dulcan, medic neurolog și profesor universitar, la Antena 3 CNN.
"Avem acum dovezi oferite din laborator care demonstrează cert o diversificare a informațiilor pentru un creier. Asta înseamnă pur și simplu că noi câștigăm neuroni. Experiența e foarte interesantă.
S-a făcut o cercetare pe doi șoricei. Unul a fost lăsat să trăiască în habitatul său natural, iar altul a fost expus la instrumente noi de joacă, adică i s-a creat un mediu propice distracțiilor.
Citește și: Cel mai important aliment pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: "Nu uitați să consumați asta!"
După șase luni, s-a dovedit că numărul neuronilor a crescut de patru ori la șoricelul care a fost expus la experiențe noi. Monotonia înseamnă până la urmă o involuție sau evoluție lentă, evident, vârsta are efectele ei. Noutatea este extrem de importantă pentru creier ", a mai spus Dr. Dulcan.
Conform profesorului universitar, fiecare călătorie nouă creează o conexiune nouă. Este ca și cum ai obține în plus un neuron.