Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 69 de probe din lapte, caşcaval, mici, carne de oaie, carne de vită, cârnaţi, pastramă, şi hamburgeri, la nivelul întregii ţări.
ANSVSA anunţă că, potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 în cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe de lapte, brânză, caşcaval, carne, mici, cârnaţi, şniţele şi hamburgeri.
Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, din Bucureşti şi toate judeţele tării.