Antena 3 CNN Life Sănătate Pericolul care ne pândeşte pe toţi. Consumăm zilnic aceste produse toxice

Pericolul care ne pândeşte pe toţi. Consumăm zilnic aceste produse toxice

<1 minut de citit Publicat la 15:59 08 Noi 2015 Modificat la 15:59 08 Noi 2015
uleiuri.jpg
Gătitul cu uleiuri vegetale eliberează substanţe chimice toxice, asociate cu cancer şi afecţiuni degenerative ale creierului, avertizează unii experţi.

Uleiurile de floarea-soarelui, soia, palmier sau porumb eliberează prin încălzire diverse substanţe, în doze de până de 200 de ori mai mari decât dozele zilnice admise.

Cel mai sănătos dintre uleiuri ar fi cel de cocos, urmat de uleiul de măsline, dar şi untul sau untura.

Medicii recomandă oricum evitarea grăsimilor saturate şi folosirea acestor uleiuri şi grăsimi în cantităţi cât mai mici.

×
Etichete: cancer risc imbolnavire
x close