![alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea alimentul pe care trebuie sa il evitam cand este foarte cald afara prof dr vlad ciurea](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/24/alimentul-pe-care-trebuie-sa-il-evitam-cand-este-foarte-cald-afara-prof-dr-vlad-ciurea-913823.jpg)
„Din datele preliminare, unele din China şi altele din Italia, se poate afirma că, într-adevăr, COVID-19 poate provoca leziuni ale muşchiului cardiac. Mortalitatea pentru pacienţii cu COVID-19 cu boală cardiacă în China continentală a fost de 10,5% între 30 decembrie şi 11 februarie, potrivit cercetărilor efectuate de Centrul Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru că pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19″, susţine medicul în comunicatul de presă al UMF „Carol Davila”.
De asemenea, o cercetare arată că şi persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace.
„O nouă cercetare, publicată vineri în jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat că virusul COVID-19, la fel ca şi celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a arătat că şi persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiacă. Atunci când acest lucru se întâmplă, se produce o inflamaţie sau o infecţie a muşchiului cardiac în sine, numită miocardită. De asemenea, se pare că, la persoanele care au decedat, cauza morţii a fost o aritmie fatală şi nu este clar în întregime de ce se întâmplă acest lucru, dar este o observaţie care a fost făcută de specialişti şi se încearcă o mai bună înţelegere a acestui fenomen”, explică medicul Ştefan Busnatu.
Sursa: Doctorul Zilei