Antena 3 CNN Life Sănătate ANTENA3.RO LIVE. Dr. Adina Alexandru, medic dermatolog la Spitalul Colentina, sfaturi pentru demachiere sau protecție solară

ANTENA3.RO LIVE. Dr. Adina Alexandru, medic dermatolog la Spitalul Colentina, sfaturi pentru demachiere sau protecție solară

2 minute de citit Publicat la 14:38 25 Iun 2020 Modificat la 14:38 25 Iun 2020
o_1eblkvakk196uq5i1l9j1qdk1205b.jpg

De ce să mă dau cu SPF iarna sau când e înnorat? De ce să mă dau cu cremă la 20 de ani, că nu am riduri? De ce să mă demachiez în fiecare seară? Ce înseamnă cifrele de pe produsele de protecție solară, cum le alegem, de ce să nu folosim protecție solară homemade (da, e și ăsta un trend, să ne facem acasă și pe urmă ne mirăm că ne umplem de bube). De ce fac copiii dermatită atopică? Și orice altceva pe tema dermatologiei ne-a spus Adina Alexandru, medic dermatolog la Spitalul Colentina, la Antena3.ro Live.

-La copii, o plimbare în parc ajută foarte mult. Putem adăuga și alte suplimente alimentare cu vitamina D. există alimente bogate în vitamina D. Lapte, pește. Putem și prin alte metode în afară de bronz. Bronzul e o reacție de apărare a pielii.

S-a schimbat ceva în evoluția cancerelor de piele?

-A fost o explozie a cancerelor cutanate, apoi s-a încercat educarea publicului și a scăzut riscul acestor tipuri de cancer.

Ce alegem din farmacie pentru față?

-Și pentru noi, dermatologii, e greu să le reținem. Trebuie să știm ce tip de piele avem și pentru ce dorim să folosim acea cremă. Trebuie să respectăm un ritual de îngrijire a pielii. Trebuie să ne demachiem seara neapărat foarte bine. Toate produsele de machiaj au coloranți, conservanți. Trebuie o etapă de hidratare. O cremă hidratantă poate fi foarte diferită. Dacă nu ne hidratăm suficient organismul, crema poate să repare, dar tot e necesar să bem 2 litri de apă pe zi.

-Dacă nu ar fi necesar, am putea face o baie, am sta în apă și s-ar hidrata pielea. Ei bine, nu e suficient. Sunt multe produse, dar trebuie să știm ce tip de piele avem și să alegem ce ni se potrivește.

-Fondurile de ten, majoritatea lor, au SPF.

-Acidul hialuronic inclus în creme atrage apă la nivelul stratului cornos. Atrage apa și umple ridurile superficiale. Vitamina C e și ea foarte utilă. Promovează formarea de colagen.

-Gălbenelele vindecă, ele sunt antiseptice. Am observat că sunt folosite pentru orice.

Cum a fost această perioadă la spital?

-Nu am consultat deloc. Eu lucrez la Spitalul Colentina, care e spital pentru pacienții COVID-19. A fost un haos pe care am încercat să-l stabilizăm, am ținut legătura prin WhatsApp, prin mail-uri.

Ce s-a întâmplat cu pacienții care aveau cazuri mai grave?

-Au fost redirecționați către dermatologi care nu erau constrânși de acest fundament de spital COVID-19.

Cele sunt mai frecvente afecțiuni cu care vin pacienții în spital

-Acneea e printre cele mai întâlnite afecțiuni. La spital vin patologii mai severe. Vin cancere cutanate, melanoame, dermatite de tot felul.

 

Antena 3 a lansat un nou proiect: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Emisiunea are loc în fiecare joi, de la ora 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe https://www.facebook.com/Antena3Romania/.

Arhiva emisiunilor poate fi găsită pe pagina de Youtube/antena3.ro.

×
Etichete: antena3.ro LIVE
x close