De cele mai multe ori intrăm într-o rutină și credem că anumite obiceiuri sunt corecte. Unele intră deja în categoria tradiții în bucătărie, cele mai multe se referă la produsele alimentare care se spală sub jet de apă rece.
Carnea de pui nu se spală - În momentul în care speli carnea de pui în chiuvetă, sub jet de apă, apa care lovește puiul se infectează cu bacteriile de pe carne și sare peste tot, în toată bucătăria.
Ouăle nu se spală - Înainte de a fi procesate, ouăle au un înveliș natural numit cuticulă care împiedică pătrunderea bacteriilor prin coajă. Dacă nu speli ouăle, lași bariera naturală să protejeze oul. Deci, ouăle de țară, ouăle din producția proprie nu au nevoie de curățare dacă nu sunt depozitate în frigider, lângă alimente.
Carnea de pește nu are nevoie de spălare - Asemenea puiului, carnea de pește nu trebuie spălată deoarece bacteriile de pe aceasta ajung pe suprafețele din bucătărie, potrivit casepractice.ro.