De exemplu, mierea se poate păstra la temperatura camerei, dacă este bine sigilată, dar în frigider nu va face decât să se întărească şi să-şi distrugă structura.
Roşiile îşi pierd aroma în frigider. Este mai bine să fie depozitate într-un coş la temperatura camerei.
Busuiocul, dacă este pus în frigider, nu numai că se va ofili rapid, dar va absorbi şi toate mirosurile din jurul său. Este mai bine să fie păstrat în apă proaspătă.
Nici usturoiul nu se comportă bine în frigider şi este recomandat să fie depozitat într-un loc uscat.
La temperaturi reci, amidonul din cartofi se transformă în zahăr. Pungile din pânză sau hârtie cu găuri sunt de preferat pentru cartofi deoarece „respiră” mai mult decât în cele din plastic.
Ceapa, ținută în frigider, va deveni moale şi va mucegăi. Este indicat să fie păstrată afară.
Avocado se depozitează în pungi de hârtie, iar dacă nu este încă bine copt, se poate pune alături o roşie, un măr sau o banană.
Frigiderul ar usca rapid pâinea şi este mai bine să fie feliată şi depozitată în congelator. Pâinea proaspătă se păstrează la temperatura camerei, în punga din hârtie.
Uleiul de măsline nu trebuie păstrat în frigider, deoarece acolo îşi va schimba consistenţa, notează Rador.