"Avem discuții avansate cu cei de la Banca Mondială ca să facem un program de investiții pentru îmbunătățirea calității hranei în spitalele românești și a siguranței hranei. Va fi un apel de proiecte necompetitiv pe care sperăm să îl lansăm la începutul anului viitor", a declarat vineri Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății a spus că, în urma unei evaluări care a vizat peste 250 de spitale, s-a stabilit că două treimi aveau servicii de catering și că doar o treime aveau propriile bucătării.
"Programul Hrană bună și sigură pentru pacienți e un nou program pe care îl lansăm, de data aceasta în parteneriat cu Banca Mondială, știți bine că există această discuție în spațiul public în legătură cu mâncarea pe care o primesc pacienții", a adăugat ministrul. Conform acestuia, programul vizează reabilitatea blocurilor alimentare, acolo unde există, și dotarea acestor bucătării.
"Un buget mediu de 2,5 milioane de euro pentru o unitate este suma la care am ajuns, ceea ce ar înseamnă un buget estimativ de circa 450 de milioane de euro", a mai spus ministrul Sănătății.