Antena 3 CNN Life Sănătate Ce se întâmplă când bei un pahar de vin: ”S-a crezut că o cantitate de 20 - 30 grame pe zi este benefică, dar nu!”

Ce se întâmplă când bei un pahar de vin: ”S-a crezut că o cantitate de 20 - 30 grame pe zi este benefică, dar nu!”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 08:00 10 Sep 2022 Modificat la 11:28 10 Sep 2022
Ce se întâmplă când bei un pahar de vin: ”S-a crezut că o cantitate de 20 - 30 grame pe zi este benefică, dar nu!”
Sursa foto: pixabay

Antioxidanții din vinul roșu, numiți polifenoli, pot ajuta la protejarea mucoasei vaselor de sânge din inimă. Un polifenol numit resveratrol este o substanță din vinul roșu care a primit atenție pentru beneficiile sale pentru sănătate. Antioxidanții din vinul roșu pot crește nivelul de colesterol lipoproteic cu densitate mare (HDL) și protejează împotriva acumulării de colesterol, dar atenție, specialiștii în sănătate nu vă recomandă să începeți să beți alcool pentru beneficiile pentru inimă, ci spun că dacă deja aveți în dietă, în stilul de viață acest obicei, de a bea un pahar de vin roșu la masa de seară, acest consum moderat de alcool vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. 

"Alcoolul este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare și aici au fost câteva divergențe. Inițial, s-a considerat că alcoolul este un factor protectiv, într-o cantitate mică, de 20 - 30 gr pe zi, în special pentru vinul roșu, prin antioxidanții importanți pe care-i conține și care au efect protector pe zona cardiovasculară la această cantitate. Deci e vorba de un pahar de vin roșu la masă, zilnic.  

Ulterior, studiile s-au reconfigurat și s-a constatat că, de fapt, el nu are un efect protector la nivel cardiovascular și că ceea ce părea protecție, era legată de un stil de viață.  

Deci oamenii care beau, în general, un pahar de vin roșu la masă erau oamenii care au un statut social important, care au grijă la dietă, care au grijă la mișcare. E vorba doar de cei care beau doar un pahar. 

Consumul de alcool în exces, în cazul bolii cardiovasculare, e complet nebenefic prin dezvoltarea cardiomiopatiei dilatative, asta la nivel cardiac, nemaivorbind despre afecțiunile hepatice precum ciroza hepatică", a declarat Cătălina Trifan, medic primar medicină internă, șef Secția Medicină Internă la un spital privat din Capitală, potrivit DCNews.

Mai mult decât atât, medicul spune că un consum ridicat de alcool, atât vin, cât și bere și orice alt fel de băutură alcoolică, aduce și calorii în plus, lucru care duce la obezitate, un alt factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. 

×
Etichete: vin
x close