Vecina de palier e convinsă că ouăle roşii sunt mai bune, prietena ta a auzit că tomatele cu ţugui sunt cancerigene, iar colega de birou insistă să pui zahăr brun în cafea, nu alb, că e mai sănătos. Cât e adevăr şi cât e mit în toate acestea? Am încercat să aflăm de la medici, nutriţionişti ori din studiile cercetătorilor, scrie
libertatea.ro. Tomatele «moţate» fac rău la sănătate
ADEVĂRAT ŞI FALS. Acest mit e... cu dus şi-ntors. În primul rând, există un soi bulgăresc care are ţugui de la Mama Natură. În al doilea rând, se pare că un ţugui mic, de maximum 3 mm, e normal şi inofensiv la orice soi. Numai dacă e mai mare, de 4-6 mm, poate indica folosirea unei cantităţi importante de erbicid (interzis în UE), susţin specialişti de la Staţia de Cercetare şi Producţie Legumicolă Buzău. Erbicidul este, într-adevăr, periculos pentru sănătate.
Mai multe, pe
Libertatea.ro.