Dovlecelul este bogat în apă, cca 93%, potasiu, vitamina C și B-caroten. Salata de dovlecei este un deliciu ușor de preparat.
Salată de dovlecei. Ingrediente:
3 bulbi de usturoi
140 g iaurt gras
250 ml ulei
apă
două linguri de muștar
un gălbenuș de ou
sare
3 dovlecei mari.
Mod de preparare salată de dovlecei:
Trebuie să cureți de coajă cei 3 dovlecei, taie-i în două, înlătură semințele și apoi dă-i pe răzătoare. Ia o oală mare și pune-o pe foc la fiert cu apă și sare. Când apa începe să clocotează, pune dovleceii rași în apă și lasă-i să fiarbă. După ce s-au fiert dovleceii scurge apa, apoi pune-i sub un jet de apă rece.
Prepară apoi maioneza dintr-un gălbenuș de ou, muștar și ulei. Usturoiul trebuie tocat foarte mărunt și amestecat cu dovleceii, maioneza și iaurtul. La final adaugă sare după gust și salata de dovlecei este gata.
Poftă bună!