Antena 3 CNN Life S-a confirmat științific: bărbații au dreptate să se vaite mai mult decât femeile când sunt răciți

S-a confirmat științific: bărbații au dreptate să se vaite mai mult decât femeile când sunt răciți

barbat bolnav, femeie care vorbeste la telefon
S-a confirmat științific: bărbații au dreptate să se vaite mai mult decât femeile când sunt răciți Foto: https://www.profimediaimages.ro/, (Fotografie cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    14 Sep 2024   •   07:00

Sunt celebre glumele pe seama bărbaților care, atunci când sunt răciți, se vaită excesiv pentru starea lor de rău. Iată că profesorul Thea van de Mortel de la Griffith University le dă dreptate acestora după ce a explicat că noile cercetări în domeniu arată faptul că simtomele și durata unei răceli sunt diferite pentru bărbați și femei. 

Dacă femeile sunt cele care exagerează simptomele la debutul unei răceli, ca apoi să fie primele care se fac bine, bărbații prezintă simptome mai grave pe parcurs și se însănătoșesc mai greu.

Conform La Repubblica explicația pentru această diferență se află în faptul că femeile au un sistem imunitar mai puternic, atât prin producția mai mare de estrogen, care îl întărește, cât și pentru că există cromozomul X care conține gene legate de sistemul de apărare împotriva factorilor patogeni.

De aceea profesorul Thea van de Mortel mai suține că rezultatul cercetării arată că virușii respiratorii în cazul femeilor se răspândesc și supraviețuiesc mai greu, în timp ce în cazul bărbaților se răspândesc mai ușor. Aceasta este și explicația pentru care mortalitatea în cazul virusului Covid era mai ridicată în rândul bărbaților.

 

×
Subiecte în articol: raceala studiu barbati bolnavi
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close