Antena 3 CNN Life S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet

S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet

Captur? de ecran 2024-09-21 201515
La 78 de ani, Joan MacDonald este într-o formă de invidiat. Foto: Instagram
de Ioana Coman    |    21 Sep 2024   •   20:28

La 78 de ani, Joan MacDonald este într-o formă de invidiat. În urmă cu opt ani a început să meargă la sală pentru atrenamente cu greutăți, iar între timp a devenit influencer de fitness.

Fiica lui Joan MacDonald era îngrijorată de sănătatea mamei sale. La 70 de ani, MacDonald, care avea 1,60 metri înălțime, cântărea 90 de kilograme și avea probleme cu tensiunea.

MacDonald a declarat pentru Business Insider că juca bowling, darts și softball ocazional, dar nu era în formă. Fiica ei se temea că, dacă nu își va schimba stilul de viață, Joan ar putea ajunge într-un azil.

Opt ani mai târziu, MacDonald a devenit o influenceriță de fitness cu 2 milioane de urmăritori.

Joan și-a început călătoria în fitness cu ajutorul fiicei sale, antrenoare de bodybuilding, care a ajutat-o să-și îmbunătățească condiția fizică și obiceiurile alimentare. 

A început să meargă la sală de cinci ori pe săptămână, făcând 15 minute de cardio, urmate de exerciții cu greutăți.

De asemenea, a început să mănânce de cinci ori pe zi – mese mici înainte și după antrenament, precum și două smoothie-uri proteice. Într-un an, a slăbit 20 de kilograme, iar în următorii trei ani a pierdut alte 16 kg. 

Pierderea treptată a greutății, aproximativ 0,5-1 kg pe săptămână, este sănătoasă și durabilă, conform CDC.

„Încă am lucruri la care muncesc tot timpul. Nu mai sunt preocupată să slăbesc – consider că am o greutate bună pentru vârsta mea – dar am reușit să îmi definesc corpul”, a spus ea.

Ea subliniază importanța de a se angaja pe deplin într-o schimbare a stilului de viață, mai degrabă decât să urmeze diete sau planuri pe termen scurt. „Dacă sunteți dispuși să munciți din greu, oricine își poate schimba aspectul”, a spus ea.

MacDonald sfătuiește, de asemenea, să nu vă comparați cu alții, încurajând în schimb oamenii să se concentreze asupra propriilor progrese.

Ea recunoaște că exercițiile fizice efectuate mai târziu în viață nu pot inversa toate semnele de îmbătrânire, dar încurajează persoanele să își propună un corp și un stil de viață care să le facă să se simtă bine.

Mesajul ei este simplu: nu este niciodată prea târziu să acorzi prioritate sănătății tale.

×
Subiecte în articol: fitness antrenamente sport dieta
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close