Iaurtul, chiar şi ce organic, este plin de zahăr, potrivit unui studiu citat de bbc.com. Marea Britanie a pus la punct un program naţional de reducere a consumului de zahăr şi speră ca, până în 202, să obţină rezultate notabile.
Multe iaurturi care se află la vânzare sunt pline de zahăr, iar populaţia n-ar trebuie să se legene în iluzia că optează pentru produse sănătoase, este avertismentul cercetătorilor. Concluzia lor vine după ce au analizat circa 900 de iaurturi aflate la raft în Marea Britanie.
Cercetătorii de la Universitatea Leeds au ajuns la concluzia că iaurtul, chiar şi cel organic, conţine mai mult zahăr la suta de grame decât cola, scrie adevarul.ro.
Doar cel grecesc poate fi clasificat ca având un conţinut mai mic de zahăr. Studiul a fost publicat în BMJ Open vine în sprijinul eforturilor făcute de autorităţi de a încuraja producţia de alimente cu mai puţin zahăr în vederea unui consum mai mic în rândul populaţiei.