Antena 3 CNN Life "Am putea crede că există doar în poveşti": Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur

"Am putea crede că există doar în poveşti": Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur

Un român din Cluj a plătit 1.000 de lei pentru un kurtos de aur, la Festivalul Kurtoskalacs desfășurat în acest weekend la Sfântul Gheorghe.

kurtos aur
Un român a plătit 1.000 de lei pe un kurtos învelit în aur: "Am putea crede că există doar în poveşti" Sursa foto: Facebook/ Kurtoskalacs
de Mia Lungu    |    09 Oct 2023   •   10:26

"Kurtosul de aur", preparat și licitat în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Kurtoskalacs, a fost adjudecat de către un medic chirurg din Cluj, cu suma de 1.000 de lei.

Kurtos-ul de aproximativ 30 de centimetri, poleit cu foiţă comestibilă de aur de 24 K, a fost scos la licitaţie duminică după-amiază, iar banii obţinuţi au fost donaţi Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, care derulează mai multe programe caritabile, printre care şi "Masa pe roţi", prin intermediul căruia asigură o masă caldă pe zi câtorva zeci de persoane vârstnice din municipiu.

"Am putea crede că kurtosul de aur există doar în poveşti. Anul acesta, la festivalul Cozonacului Kurtos s-a dovedit că, cu puţin altruism, iubire şi dorinţă de a ajuta, poveştile pot deveni realitate. Mulţumim organizatorilor că s-au gândit la organizaţia noastră şi suntem recunoscători pentru donaţia primită, care sprijină programul nostru de Masa pe Roţi", au scris reprezentanţii Serviciului de Ajutor Maltez pe pagina de Facebook.

??HU: Azt hihetnénk, hogy az arany kürtőskalács csak a mesékben létezik. Azonban az idei Kürtőskalács fesztiválon...

Posted by Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy - SAMR Sfântu Gheorghe on Sunday, 8 October 2023

Festivalul Deliciilor Dulci a avut loc în perioada 6-8 octombrie, în centrul municipiului Sfântul Gheorghe.

×
Subiecte în articol: medic Cluj kurtos aur
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close