Pui, peşte ori vită, gamberon gigant tras la tigaie cu mușchi de vită aromatizat și piure de morcovi cu țelină. Acestea sunt recomandările unui chef pentru a înlocui tradiţionala friptură de miel.
Pentru un mușchi de vită perfect, bucata de carne se frige pe toate părțile câteva secunde, iar mai apoi pe da la tigaie, cu ulei și ierburi aromatice.
Reţete propuse pentru cei ce nu sunt fanii carnii de miel la masa de Paşte
"Noi vom înlocui mielul cu un muşchi de vită şi cu gamberon gigant din care vom face un mix cu piure din rădăcionoase. Folosim ulei de măsline, puţină sare, puţin piper şi untul cu ierburi care aromatizează", explică chef Şerban Paşca.
Muşchiul de vită perfect merge alături de creveţi uriaşi uşor de preparat.
Cu ce poate fi înlocuit drobul de miel pentru vegetarieni
Pentru vegetarieni, tradiţionalul drob de miel poate fi înocuit cu unul orez, ciuperci de pădure și multe legume.
"Noi îl vom folosi la gustare cu ridichi, ceapă verde, brânzeturi, roşii şi va fi o gustare pe cinste"
Bucătării care se pregătesc deja de meniurile de Paşte ştiu ce preferă clienţii.
"De obicei unele persoane merg tradiţional cu porc-pui şi cam puţină lumea merge chiar pe friptura de miel sau drobul de miel", adaugă chef Şerban Paşca.
Preţurile pentru platouri gata pregătite de bucătari pornesc de la 100 de lei
Doamnele au păreri diferite în privinţa mesei de Paşte. Unele ţin la tradiție, iar preparatele din miel nu vor lipsi. Altele preferă preparate uşoare. Multe dintre gospodine îşi prepară singure bucatele tradiţionale. Sunt şi excepţii: cele care apelează la specialişti.
Nutriţioniştii spun că este important să nu exagerăm în perioada sărbătorilor.
"Noi obişnuim să mâncăm noaptea după ce ajungem de la bserică, ceea ce este total greşit. Ar trebui evitat această situaţie şi ar trebui să mâncăm a doua zi dimnineta sau pe la orele prânzului", spune Ioana Dorobanțu, nutriţionist.