Irina Loghin are un mod special de a consuma cunoscutul must din struguri. Și se pare că rețeta sa care face senzaţie în rândul fanilor şi al cunoscuţilor, potrivit Click!.
În fiecare toamnă, Irina Loghin are grijă să își prepare elixirul minune cu un ingredient secret cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății.
Cum prepară Irina Loghin must cu hrean:
"Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor. Peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, spune Irina Loghin.
Beneficiile mustului. Nouă proprietăţi tămăduitoare ale licorii
1. Beneficiile mustului - Păstrează tinereţea celulelor
Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,în exces,sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor – mai ales la nivelul pielii.
2. Ţine departe cancerul
Rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor e un permanent obiect de studiu pentru oncologi.
3. Beneficiile mustului - Protejează neuronii
Studiile arată că mustul menţine în bună stare neuronii,limitând pierderea celulelor cerebrale. Tot cercetările relevă că o dietă din care nu lipseşte mustul blochează,parţial,evoluţia maladiei Alzheimer. Se pare că există o legătură directă între consumul de must şi memorie,capacitatea motrică şi facultăţile cognitive.
4. Accelerează tranzitul intestinal
Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de-a regla digestia. Prin urmare,câteva pahare de must pot să combată,în mod eficace,constipaţia cronică.
5. Beneficiile mustului - Are grijă de inimă,scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare
Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine,a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare,consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.
6. Ocroteşte ochii
Consumul previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală).
7. Beneficiile mustului - Are efect antiartroză
Mustul are capacitatea de a diminua durerile articulare.
8. Limitează inflamarea prostatei
Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante,limitează neplăcerile cauzate de mărirea prostatei.
9. Beneficiile mustului - Blochează luarea în greutate
Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate,împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului,producătoare de insulină, potrivit clickpenufemei.ro.