Antena 3 CNN Life REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum să găteşti sarmale sănătoase şi delicioase

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum să găteşti sarmale sănătoase şi delicioase

1 minut de citit Publicat la 12:20 22 Dec 2018 Modificat la 12:20 22 Dec 2018
o_1c1uijjkhfptgbg17cg1s6i18ne8.jpg

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului.

REȚETĂ DE CRĂCIUN. „Gătite sănătos înseamnă carne slabă, chiar şi de porc, dar slabă. Românii însă fug de carnea slabă, adoră grăsimea. Folosesc carnea slabă doar la fripturi. Vă spun din experienţa mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasăre, cu orez brun în loc de orez alb şi niciodată cu smântână deasupra”, a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutriţie şi Metabolism, medic primar Nicolae Hâncu, potrivit one.ro.

REȚETĂ DE CRĂCIUN. "Sarmalele pot fi fierte împreună cu afumătura, dar aceasta nu trebuie consumată. Între straturile de sarmale se pot pune roşii tăiate care împrospătează mult gustul sarmalelor. Este o mică păcăleală! Ai impresia că mănânci afumătură, dar nu faci asta, iar sarmalele preparate astfel sunt excepţionale. Persoanelor foarte pretenţioase care cred că sarmalele fără smântână nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun să folosească iaurt. Dacă nici aşa nu vor, le spun Dumnezeu cu ei! Să consume ceea ce vor că asta e. Mai e ceva. Varza tocată la sarmale trebuie să fie foarte bine reprezentată, pentru că varza fiartă reprezintă o bogăţie nutriţională. E bogată în fibre, în antioxidanţi şi vitamina C".

×
x close