Antena 3 CNN Life Rețeta celor mai buni castraveți murați de vară. Puține gospodine știu care este ingredientul secret folosit în anii '70

Rețeta celor mai buni castraveți murați de vară. Puține gospodine știu care este ingredientul secret folosit în anii '70

Gabriel Dano
1 minut de citit Publicat la 17:45 18 Aug 2021 Modificat la 18:17 18 Aug 2021
nrt4tyu6
Sursa foto: Pixabay.com

Iată o rețetă de castraveți murați de vară cu care nu dai greș niciodată:

Ingrediente pentru rețetă castraveți murați de vară

-castraveți

-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)

-țelină

-lăstari de vișin

-cuișoare

-inflorescențe de mărar

-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă)

Cum se prepară castraveții murați de vară

Înainte de orice castraveții trebuie spălați bine. Se clătesc scurt sub jetul de apă și lăstarii de vișin și inflorescențele de mărar. Puteți pune la fundul borcanului o floare de mărar, 2 căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de 5-10 cm. Castraveții se așează în așa fel încât să încapă cât mai mulți, fără a fi însă forțați să intre în borcan.

Mai pune o floare medie de mărar și o bucată de lăstar de vișin și pe la mijlocul borcanului. Umple mai apoi borcanul cu castraveți, iar deasupra pune o floare de mărar, o tulpină de țelină și un alt lăstar de vișin. Adaugă și 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce acoperi conținutul borcanului. Închide borcanul cu capac ermetic și lasă borcanul la soare în prima zi pentru a accelera fermentația.

A doua zi, mută borcanul la semiumbră. Vei obține în acest fel niște castraveți murați delicioși. În aproximativ cinci zile, castraveții vor putea fi serviți lângă o mâncare delicioasă, într-o salată sau cu bunătăți făcute la grătar.

 

×
Etichete: castraveti
x close