Antena 3 CNN Life Renumit neurolog: ”Primii dușmani ai creierului sunt aceste alimente!”

Renumit neurolog: ”Primii dușmani ai creierului sunt aceste alimente!”

1 minut de citit Publicat la 18:32 19 Noi 2019 Modificat la 18:32 19 Noi 2019
Renumit neurolog: ”Primii dușmani ai creierului sunt aceste alimente!”
foto: Pixabay.com

Medicii neurologi afirmă că depinde doar de noi să diminuăm efectele pe care stresul îl are asupra organismului. Iată ce trebuie să faceți concret

Stresul căruia trebuie să-i facem față zi de zi supune sistemul nostru nervos unei presiuni care ne lasă, în ultimă instanță, foarte vulnerabili în fața bolilor. Până nu demult, stresul era considerat un factor de risc secundar prin care alte patologii cum ar fi tensiunea arterială sau dezechilibrele metabolice au impact asupra sistemului nervos, însă studiile recente au arătat că este un factor de risc direct, scrie doctorulzilei.ro.

„Alimentația e un factor crucial. Combinată cu activitatea fizică și cea cognitivă devine de-a dreptul un mecanism uriaș, de influențare a funcționării sistemului nervos și a controlului factorilor de risc”, explică prof.univ. dr. Dafin Mureșanu, președintele Societății Române de Neurologie și al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității (SSNN).

Alimentele care îi plac creierului îi plac întregului organism.

„Primul dușman este alimentația procesată. Inclusiv uleiul cel mai bun și cel mai pur dacă continuă să fie procesat nu mai este la fel de bun calitativ. O carne plină de hormoni și conservați pune probleme. O carne ecologică de origine controlată poate fi mult mai bună decât o alimetație vegetariană, bazată pe o mie de chimicale. Cu cât lucrurile sunt mai apropiate de normalitate și de firescul lor așa cum erau ele când omul trăia în mediul lui natural, cu atât este mai bine. Lucrurile nu sunt complicate, noi le complicăm foarte mult. Și de cele mai multe ori complicația vieții vine din criterii economice, și așa-zisa modernizare a vieții. De fapt, este o cale spre creșterea patologiilor și a riscurilor”, mai spune profesorul.

×
x close