Cu toţii ştim cum arată mesele de Crăciun şi de Anul Nou: bogate în preparate tradiţionale, pline de zahăr şi grăsimi, nu tot timpul atât de sănătoase cum ne-am aştepta şi, de cele mai multe ori, uitate în frigider şi lăsate să se strice.
Una dintre modalităţile eficiente de a evita risipa de mâncare este aceea de a prepara cantităţi mai mici sau chiar refolosirea resturilor în crearea altor preparate.
Carnea de porc - Pentru o depozitare corectă, dar mai ales pentru a nu te expune riscului ca produsele din carne de porc să se contamineze este recomandat ca aceasta să fie acoperită, în frigider şi să se consume în cel mult 48 de ore.
Carnea de pui - Trebuie ea depozitată similar cărnii de porc şi consumată în cel mult 48 de ore. În cazul în care nu a fost gătită corespunzător, aceasta poate fi contaminată cu salmonella, iar simptomele care apar ulterior sunt febră, dureri de cap, diaree, dureri abdominale, stări de greaţă şi vomă, potrivit csid.ro.