Presiunea izolării a dus la iritabilitate și anxietate, care s-au lăsat, în cele mai multe cazuri, cu divorțuri și separări.
Ziua nunții este momentul cel mai frumos din viață unui cuplu. Numai că, în ultimul an, în cauza restricțiilor sanitare dar și a presiunii izolării, tot mai puține cupluri decid să facă marele pas.
"Numărul de căsătorii nu a fost nici măcar la jumătate față de anii precedenți. Sperăm că măcar în 2021 să revenim la normalitate", spune primarul din Târgu Jiu.
Condorm statisticilor, presiunea pandemiei de coronavirus a împins multe cupluri la separare. Faptul că partenerii au fost obligați să lucreze de acasă a dus la certuri inevitabile iar acestea, la rândul lor, au dus la creșterea alarmantă a numărului de divorțuri.
Soluția optimă pentru cei care se simt apăsați de problemele de cuplu poate fi o vizită la psiholog. Aceștia pot găși răspunsuri la cele mai negre temeri și soluțiile cele mai bune pentru situațiile prin care trec.
Pandemia a triplat numărul divorțurilor din România
Carantina dăunează grav vieții de cuplu, cel puțin asta arată numărul impresionant de divorțuri cerute la nivel mondial de când a început criza din sănătate.
În cabinetele de avocatură de la noi, cererile de desfacere a căsătoriei s-au triplat față de perioada de dinaintea pandemiei.
În perioada de lockdwn din 2020, avocații români au fost asaltați la propriu de soți care nu se mai înțeleg. Dintre cei care s-au interesat de condițile în care pot cere divorțul, foarte puțini au renunțat la idee ulterior.
Principala cauză a divorțurilor este lipsa banilor, spun avocații, dar nu singura. Conform cererilor de până acum, infidelitățile virtuale și certurile dese sunt alte două motive frecvente.
Deși în România nu există încă o statistică oficială, fenomenul divorțurilor în vreme de pandemie este confirmat de psihologi.
Situația este similară în toată lumea. În New York cazurile de divorț s-au dublat încă de anul trecut iar în China cererile de desfacere a căsătoriilor au crescut alarmant.