Antena 3 CNN Life Răsturnare de situație în cazul fostului deputat italian Amedeo Matacena. De ce va fi dezgropat la doi ani de la moartea sa

Răsturnare de situație în cazul fostului deputat italian Amedeo Matacena. De ce va fi dezgropat la doi ani de la moartea sa

amedeo matacena
Fostul deputat Amedeo Matacena a murit oficial în urma unui infarct miocardic, dar Parchetul din Reggio Calabria are îndoieli în această privință și a deschis o anchetă pentru a stabili cauza morții
de N.B.    |    18 Sep 2024   •   10:14

Mister în Dubai unde cadavrele unui fost deputat italian și al mamei sale vor fi exhumate într-o anchetă de amploare în cadrul căreia principala suspectă este fosta soție a politicianului.

Deși inițial s-a crezut că fostul deputat italian murise de infact în timp ce se afla în Dubai, acum, la doi ani de la moartea sa, procurorii italieni au deschis o anchetă în care cercetează moartea politicianului.

Conform La Stampa Parchetul din Reggio Calabria a dispus exhumarea cadavrului lui Amedeo Matacena, fostul parlamentar Forza Italia care a murit la 16 septembrie 2022 în timp ce era fugar în Dubai, unde se mutase cu ceva timp în urmă pentru a scăpa de condamnarea pentru complicitate la asociere mafiotă. Ancheta se referă și la moartea Raffaellei De Carolis, mama lui Matacena, care a murit și ea în Dubai pe 18 iunie 2022, cu trei luni înaintea fiului ei.

Fostul deputat a murit oficial în urma unui infarct miocardic, dar Parchetul din Reggio Calabria are îndoieli în această privință și a deschis o anchetă pentru a stabili cauza morții și a înțelege dacă ar putea fi legată de cea a mamei sale. Tocmai din acest motiv, procurorii de caz au dispus autopsia care va fi efectuată de către un medic legist și un toxicolog. În timp ce trupul mamei se află în Reggio Calabria, fostul parlamentar Matacena este înmormântat în cimitirul din localitatea Formia, Italia.

În acest caz  există deja un suspect, cu ipoteza infracțiunii de dublă crimă, procurorii italieni au înscris-o în registrul suspecților pe Maria Pia Tropepi, în vârstă de 43 de ani, ultima soție a fostului parlamentar Forza Italia.

La momentul morții sale, politicianul se afla în Dubai, unde mama lui i se alăturase cu câteva luni mai devreme, pentru a scăpa de condamnare. Maria Pia Tropepi, ultima soție a politicianului, locuiește încă între Dubai și Italia. iar în săptămânile de după moartea soțului, aceasta s-a opus repatrierii cadavrului, susținând că fostul parlamentar și-a exprimat dorința de a fi incinerat. Ceea ce nu s-a întâmplat din voința copiilor care și-au îngropat tatăl în cimitirul din Formia, în Italia.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: mister Dubai Italia Exhumare cadavre
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close