Antena 3 CNN Life Secretul unei omlete perfecte. Cum să-ţi iasă ca un norişor pufos, fără să pui niciun ingredient în plus

Secretul unei omlete perfecte. Cum să-ţi iasă ca un norişor pufos, fără să pui niciun ingredient în plus

Denisa Nedelcu
1 minut de citit Publicat la 06:05 06 Iul 2020 Modificat la 06:05 06 Iul 2020
o_1ece3m35n1rofjnh195nndgud6b.jpg
Sursa foto: Freeimages/Artem Zhushman

Nu este nicio reţetă secretă. Tot ce trebuie să faceţi atunci când preparaţi omleta este să separaţi ouăle. Cei mai mulţi dintre noi, atunci când aud de omletă, probabil se gândesc şi la cât de rapid se găteşte ea.

Reţeta de faţă nu presupune ceea ce aţi făcut până acum, adică să spargeţi ouăle într-un castron, să le bateţi repede cu furculiţa şi să le aruncaţi în tigaie. Secretul este să separaţi ouăle şi să le bateţi separat. De asemenea, tot separat ele se şi pun în tigaia încinsă.

Tăiaţi omleta pe jumătate şi o suprapuneţi

Aşadar, după ce separaţi ouăle, bateţi gălbenuşurile cu telul şi puţină sare, într-un castron, până ce ele devin ca o pastă. Separat, într-un alt recipient, bateţi albuşurile spumă, cu un praf de sare, şi cu telul sau mixerul, până când ele devin pufoase ca un norişor şi nu cad, dacă întoarceţi castronul invers.

După ce tigaia s-a încins pe foc şi aţi pus un pic de unt, turnaţi gălbenuşurile şi acoperiţi cu ele toată suprafaţa vasului. Abia apoi puteţi turna spuma de albuş. Acoperiţi totul cu un capac şi lăsaţi 5-6 minute pe foc. Când preparatul este gata, îl scoateţi pe o farfurie şi, cu ajutorul unei spatule, tăiaţi omleta pe jumătate şi o suprapuneţi.
 

×
x close