Antena 3 CNN Life Protest inedit pentru ca taţii să aibă mai multe zile de concediu pentru creşterea copilului

Protest inedit pentru ca taţii să aibă mai multe zile de concediu pentru creşterea copilului

statuie cu bebelus
Protest inedit al activiştilor Dad Shift care militează pentru creșterea zilelor de concediu de paternitate.FOTO Instagram
de Naty Badea    |    21 Sep 2024   •   09:27

Protest inedit al activiştilor Dad Shift care militează pentru creșterea zilelor de concediu de paternitate. Activiștii din Dad Shift din Marea Britanie luptă pentru a obține un concediu pentru creşterea copilului mai lung printr-o inițiativă simplă, dar spectaculoasă.

Statuile inginerului Isambard Kingdom Brunel, a actorilor Laurence Olivier şi Gene Kelly, dar şi a fotbaliştilor Thierry Henry si Tony Adams au fost "împodobite" cu păpuşi bebeluşi legaţi cu eşarfe , astfel încât să atragă atenţia asupra legăturii dintre copil şi părinte, dar mai ales vor să scoată în evidenţă dorința taților de a avea timp și posibilitatea de a-şi îndeplini rolul de părinte.

Regatul Unit are cel mai scurt concediu de paternitate din Europa, cu doar două săptămâni de concediu obligatoriu, plătit cu 184,03 lire sterline pe săptămână. Drept urmare, cercetările recente au arătat că unul din trei tați din Regatul Unit nu și-a luat concediu de paternitate după nașterea copilului, iar una din două familii în care tații și-au luat concediu de paternitate a raportat că a întâmpinat dificultăți financiare.

Într-o scrisoarea deschisă lansată de susținătorii campaniei, aceştia susţin că un concedi parental adecvat pentru tați are efecte pozitive atât pentru mame cât şi pentru copii, deci și pentru societate. 

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close