Pe lângă faptul că este ieftină, sfecla roșie oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Atunci când alegi să consumi sfeclă, este important să fii atent la modul în care o incluzi în alimentația ta, astfel încât să beneficiezi pe deplin de proprietățile sale.
Este recomandat să introduci treptat sfecla în dieta ta și să eviți să te limitezi doar la consumul de sfeclă.
Este suficient să începi cu 100-150 de grame de sfeclă crudă pe zi. Și leguma fiartă este capabilă să-și păstreze proprietățile benefice, inclusiv sărurile minerale, vitaminele B.
Sfecla poate fi inclusă în alimentație în orice moment al zilei, având un efect calmant
Dacă o consumi după-amiaza, poți reduce rapid stresul și oboseala acumulate în timpul zilei, contribuind astfel la îmbunătățirea somnului.
Există numeroase modalități de a pregăti sfecla, cum ar fi consumul acesteia crudă, fiartă, prăjită, coaptă sau înăbușită.
Poți adăuga sfecla în salate sau garnituri și o poți combina cu ingrediente precum ceapa, stafidele, prunele uscate, merele și nucile.
Ce se întâmplă atunci când incluzi sfecla în dieta ta zilnică?
Consumul zilnic de sfeclă, de aproximativ 1-2 ori pe zi, poate avea numeroase efecte pozitive asupra organismului.
Acestea includ îmbunătățirea funcționării ficatului, sprijinirea sănătății ochilor, eliminarea toxinelor din organism și încetinirea procesului de îmbătrânire.
Sfecla poate fi consumată atât fiartă, cât și crudă, fiind o opțiune benefică în ambele forme. De fapt, sfecla crudă poate avea chiar mai multe beneficii pentru sănătate decât cea gătită.
Produsul este indispensabil în dieta femeilor, deoarece restabilește crește nivelul de hemoglobină din sânge. De asemenea, sfecla aduce o mulțime de beneficii pentru bărbați.
Sfecla are un conținut mic de calorii
100 de grame de sfecla fiartă are doar 49 de calorii și conține în medie 2 grame de proteine și 11 grame de carbohidrați.