Antena 3 CNN Life Povestea ciocolatei Dubai, desertul care a creat isterie în toată lumea. Românii stau la cozi imense pentru ea

Povestea ciocolatei Dubai, desertul care a creat isterie în toată lumea. Românii stau la cozi imense pentru ea

GettyImages-2171314636
Ciocolata Dubai a creat isterie la nivel mondial. Foto: Getty Images
de Lorena Stan    |    03 Oct 2024   •   20:29

Ciocolata Dubai a creat isterie la nivel mondial, iar în România, cofetăriile şi ciocolateriile nu mai fac faţă numărului mare de comenzi. Desertul are o prezentare elegantă și rafinată, ceea ce îl face atrăgător pe rețelele sociale, mai ales pe platforme precum Instagram și TikTok. Cofetăriile din România au început să producă variante proprii, iar unele laboratoare realizează mii de comenzi pe zi.

Kataif, fistic, pastă de susan și granule de ciocolată. Acestea sunt ingredientele care stau la baza celei mai faimoase ciocolate: ciocolata Dubai, care a făcut înconjurul lumii.

Ciocolata care a creat o isterie mondială a ajuns şi în România, iar cofetăriile şi ciocolateriile abia mai fac faţă numărului uriaş de comenzi şi se întrec în a realiza cele mai sofisticate reţete.

Pe reţelele sociale au apărut zeci de imagini cu oameni care au stat la cozi interminabile pentru a cumpăra desertul celebru.

Izabela Neacşu – director general magazin de dulciuri: Clienții începeau să ceară cicolata Dubai, noi nu făceam respectiva ciocolată. Au fost cere atât de multe încât am zis că trebuie să le onorăm. Am început de la 100 de bucăți pe zi și treptat cererea s-a mărit. Am depășit 2.000, ne ducem spre 3.000.

Povestea acestui deliciu a început în Dubai, de la poftele unei femei însărcinate.

A început în momentul în care am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, a dezvăluit Sarah Hamouda, fondatoarea primei ciocolate.

Reţeta este acum reinterpretată de sute de cofetari şi ciocolatieri din întreaga lume.

Preţul ciocolatei Dubai porneşte de la 20 de lei şi poate ajunge până la 220 de lei în funcţie de gramaj.

×
Subiecte în articol: ciocolata dubai ciocolata desert
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close