Antena 3 CNN Life 5 ponturi ca să alegem cozonaci buni de Paşte. Dr. Pleşea: "Nu pe cei cu ulei de palmier şi nici pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun"

5 ponturi ca să alegem cozonaci buni de Paşte. Dr. Pleşea: "Nu pe cei cu ulei de palmier şi nici pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun"

Paştele se apropie, iar românii încep deja cumpărăturile pentru masa pe care o vor petrece în familie. Medicii nutriţionişti ne dau câteva sfaturi utile pentru a alege cât mai bine cozonacii.

o_1f4bqgt457i61d1br6r1iigo32b.jpg
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    28 Apr 2021   •   11:47

Spre exemplu, pentru a fi mai puţin calorici, e de preferat să îi alegem pe cei cu nucă, mac, stafide, cacao, şi nu pe cei cu rahat sau ciocolată. 

De asemenea, optăm pentru cei cu unt, nu cu ulei de palmier. Şi mare atenţie şi la termenul de valabilitate: cu cât e mai mic, cu atât mai sănătos, spune medicul Ruxandra Pleşea.

"Despre cozonaci în Săptămâna Mare!                   

- sunt buni!    

Dr. Pleşea: Alege cozonaci cu unt, şi nu pe cei cu margarină, ulei de palmier sau alte uleiuri hidrogenate                                                                                                                      

- au multe calorii; 400 la suta de grame!                  

- îi alegem pe cei cu nucă, mac, stafide şi cacao, şi nu pe cei cu rahat sau ciocolată!                               

- îi alegem pe cei cu unt, şi nu pe cei cu margarină, ulei de palmier sau alte uleiuri hidrogenate!                                                             

- îi alegem pe cei cu termen de valabilitate mic, şi nu pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun!    

Ruxandra Pleşea: Îi alegem pe cei cu termen de valabilitate mic, şi nu pe cei pe care îi putem mânca şi la Crăciun                                                                                                                     

- mâncăm una-două felii pe zi şi dacă se întâmplă să ne oblige cineva la mai mult, tăiem pâinea de la masa respectivă!                                

- îi facem acasă şi îi dospim lent şi îi frământăm cu rugăciuni pentru că acest procedeu dă naştere unui aluat mult mai sănătos decât cel preparat prin dospire rapidă industrială. 

Săptămână Binecuvântată!", a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleşea, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: cozonaci Ruxandra Pleşea
Parteneri
x close