Antena 3 CNN Life Satul din România cu cei mai frumoși pomi înfloriți | Sunt mai spectaculoși ca celebrii cireși din Japonia

Satul din România cu cei mai frumoși pomi înfloriți | Sunt mai spectaculoși ca celebrii cireși din Japonia

Îți dorești să vezi cireși înfloriți precum cei din Japonia? Află că nu trebuie să zbori 8.000 de kilometri pentru a te putea bucura de o astfel de minunăție.

pomi infloriti migdali ciresi infloriti japonia
Satul din România cu cei mai frumoși pomi înfloriți | Sunt mai spectaculoși ca celebrii cireși din Japonia Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   16:37

Un peisaj la fel de frumos precum cel oferit de cireșii înfloriți din Japonia ne este oferit și la noi în țară. În Istriţa, Buzău, migdalii cu flori roz fac spectacol, spre plăcerea turiştilor care vin să îi admire.

De altfel, satul este recunoscut pentru livezile sale de migdali, un soi ciudat pentru România, având în vedere că pomul creşte, în mod obişnuit, în zonele mediteraneene. 

Migdalii cu flori roz şi parfum fin sunt primii pomi înfloriţi de pe Dealul Istriţa şi o atracţie turistică în sine. Cei care ajung aici au ce admira: aproape că nu există curte fără măcar un astfel de pom. 

Pentru localnici, migdalii înfloriţi nu sunt doar un spectacol. Ei reprezintă o garanţie că iarna şi zăpezile nu se mai întorc. 

Românii au început să se reprofileze și nu mai plantează în gospodării doar meri și peri. Cererea de sâmburi de migdal a crescut la nivel mondial cu peste 200 la sută, arată datele. 

Şi nu este de mirare migdalele conţin proteine, carbohidraţi, fosfor şi vitamina B2 şi pot preveni boli cardiovasculare şi chiar cancer. 

×
Subiecte în articol: pomi cireși infloriți migdale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close