Antena 3 CNN Life Pericolul la care te expui când bei apă cu lămâie. E un cocktail de microbi. Cum explică cercetătorii

Pericolul la care te expui când bei apă cu lămâie. E un cocktail de microbi. Cum explică cercetătorii

Denisa Nedelcu
1 minut de citit Publicat la 11:04 04 Iul 2020 Modificat la 11:04 04 Iul 2020
o_1eca9l59r102ipgs1lfo11g0svub.jpg
Sursa foto: Pixabay

Pentru a obţine rezultate cât mai concludente, specialiştii au luat probe din peste 20 de restaurante, iar concluzia la care au ajuns nu a fost deloc îmbucurătoare. După ce analizate mostrele de pe feliile de citrice, cercetătorii au descoperit 25 de specii diferite de microbi, cu potenţialul de a provoca infecţii în corp.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aproape trei sferturi din feliile de lămâie găsite în restaurante şi care urmau să ajungă în paharele noastre sunt contaminate cu bacterii, unele prezentând urme de E.Coli sau candida, potrivit Huffington Post.

Cum ajung microbii pe feliile de lămâie

Deşi originea bacteriilor nu a fost determinată de cercetători, aceştia speculează că feliile de lămâie au fost contaminate fie de angajaţi, fie de carnea crudă. 

Philip Tierno, profesor de microbiologie şi patologie la Centrul Medical NYU Langone, care a făcut mai multe studii de acest fel, a arătat că jumătate dintre lămâi erau contaminate cu materii fecale. "Angajaţii nu folosesc mănuşi şi nu spală fructele, în cel mai bun caz le clătesc", spune Tierno. 

Unde greşesc bucătarii din restaurante

"Majoritatea sunt contaminate din cauza faptului că cei care le taie, fie că sunt barmani sau bucătari, fac şi alte activităţi, spre exemplu, iau banii clienţilor sau spală pahare", a precizat el. În consecinţă, medicii recomandă prudenţă la consumul lămâilor la restaurante.

În ce priveşte faptul că apa plată cu lâmâie ne-ar ajuta să pierdem kilogramele în plus, medicii de la noi spun că acesta este un mit, însă consumul apei plate în această perioadă este foarte benefic.
 

×
x close