Specialiștii spun că ”otrava din cafea” este un ingredient care se regăsește în extrem de multe produse și pe care îl consumăm fără ca măcar să ne dăm seama. Mai exact, ”otrava din cafea” este zahărul.
În cantități mici, acesta este inofensiv. Însă consumat frecvent, duce la creșterea în greutate, acnee, diabet tip 2 și chiar afecțiuni medicale grave.
Medicul nutriționist Wasim Nazer a explicat cum trebuie băută cafeaua astfel încât să nu fie periculoasă pentru sănătatea noastră.
”Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul.
Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.
Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi.
Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, duce la toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, la dcmedical.ro.