Cu atâta friptură de miel, drob, pască și cozonaci, toată lumea pare că are o singură preocupare. Să mănânce.
Este extrem de important însă cum mâncăm. Mai exact, în ce ordine consumăm preparatele tradiționale.
”Începem cu ouăle fierte. De obicei ele sunt fierte cam tare și atunci sunt indigeste. Deci un ou, două, mâncate pe stomacul gol, eventual să nu blocăm digestia de la bun început.
Merge și o felie de drob dacă vorbim despre masa de dimineață și apoi, urcând pe durata zilei, încercăm să le separăm. Adică să mâncăm o friptură la prânz, și carnea întâi, atunci când avem cea mai mare putere de digestie, să asociem întotdeauna salată și legume și mai puțin alte tipuri de garnituri.
Bineînțeles că seara ne putem duce către supa de miel sau ciorba de miel, împărțim pe durata zilei toate aceste alimente. Nu sunt nici atât de multe calorii, în același timp dăm corpului timp să le și digere și foarte important, după ce mâncăm, mai ales dacă am mâncat foarte mult, nu ne punem în pat. Încercăm să facem o plimbare ușoară, să rămânem activi, odihnă activă, astfel încât să favorizăm procesul de digestie”, a explicat un specialist în nutriție la Antena 3 CNN.