Cu un nisip fin, un peisaj care aduce aminte de plajele izolate din oceanul Indian şi o mare care capătă adeseori culoarea turcoaz, staţiunea Olimp iese în evidenţă şi graţie cherhanalei care se umple în fiecare week-end, pe timpul sezonului estival.
La doar câţiva kilometri de Vama Veche, Olimp îşi atrage turiştii ca un magnet. Oamenii vin din toate colţurile ţării pentru a gusta preparate făcute cu peşte proaspăt, din Marea Neagră.
La mare căutare sunt midiile şi hamsiile, calcanul şi lufarul, zarganul, pălămida şi scrumbia. Toate se fac pe plita încinsă, fără ulei, pentru a se păstra gustul delicios.
În week-endurile din plin sezon estival, turiştii sunt sfătuiţi să-şi facă rezervare prin telefon, pentru a prinde un loc liber. Deşi locaţia dispune de un spaţiu generos, cu vedere directă la mare, locurile se ocupă imediat la orele prânzului.
Cherhanaua este renumită şi pentru faptul că are aceiaşi bucătari de ani de zile, oameni ai locului care deţin secretele celui mai bun borş de peşte.
Peştele pe care îl servesc ospătarii este adus direct din plasele amplasate la aproximativ un kilometru depărtare, în largul mării. Iar calcanul, peşte de adâncime, este prins tot de pescarii cherhanalei, cu unul din puţinele pescadoare rămase în flota noastră.