Antena 3 CNN Life Obișnuiești să cumperi porumb fiert pe litoral? Iată ce nu îți va spune nimeni niciodată despre el

Obișnuiești să cumperi porumb fiert pe litoral? Iată ce nu îți va spune nimeni niciodată despre el

o_1bmef3rhcgha1lqc1p7c168f1pdc8.jpg
01 Aug 2017   •   08:34

Porumbul fiert comercializat pe litoral are alt gust decât cel pe care îl știm din copilărie din curtea bunicii - iar explicația este una destul de simplă. În ultimii ani au luat avânt culturile de porumb zaharat, o adevărată afacere pentru mulți români.

Porumbul zaharat este o specie de porumb diferită de porumbul furajer. Mărimea atât a plantei, cât și a știuletelui este mai mică decât cea a porumbului furajer. Bobul este moale și se recomandă pentru consum în stare proaspătă, dar și pentru procesare, potrivit ziarulnational.md.

În ultimii ani, fermierii din estul Europei au descoperit o nouă „modă”,cultivarea porumbului zaharat. Porumbul zaharat sau porumbul de fiert este una dintre cele mai recente culturi apărute în peisajul agriculturii autohtone.

Este una dintre culturile apreciate de consumatori, deoarece boabele acestuia în starea de „lapte” au calități gustative și substanțe hrănitoare deosebite.

Porumbul zaharat este o cultură rentabilă, datorită faptului că acest porumb seculege mai repede decât cel obișnuit, producția este mare și prețurile de desfacere bune.

Lucrările tehnologice sunt aceleași ca și la porumbul convențional, cu deosebirea că porumbul zaharat se culege după 65-90 de zile, când boabele nu sunt coapte (sunt „în lapte”). Cerința față de căldură este ridicată pe toată perioada de vegetație.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close