Noul logo Google o prezintă pe Ada Lovelace stând aşezată pe un scaun şi scriind cu o pană pe un papirus care "se revarsă" de pe masa din faţa sa, formând literele cuvântului "Google".
Noul logo al Google prezintă o evoluţie a istoriei computerelor - de la primul program pe care Ada Lovelace l-a creat pentru "Motorul Analitic" la laptopul şi tabletele din zilele noastre.
Ada Lovelace - primul programator din lume
Augusta Ada King, contesă de Lovelace (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852), născută cu numele Augusta Ada Byron şi cunoscută în mod comun ca Ada Lovelace, a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron).
Ada Lovelace este cunoscută în principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, în 1837, cunoscut ca "Motorul Analitic". Potrivit guardian.co.uk, Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer.
Ada Lovelace este cunoscută ca fiind primul programator din lume, iar limbajul de programare Ada îi poartă numele.
Ada Lovelace nu l-a cunoscut foarte bine pe faimosul său tată, poetul Lord Byron, pentru că părinţii săi s-au despărţit imediat după naşterea sa.
Lovelace a fost pasionată de ştiinţele matematice din copilărie, fiind îndrumată chiar de mama sa, Annabella, care a fost la rândul său o matematiciană talentată.
Colaborarea Adei Lovelace cu Charles Babbage a început atunci când ea a tradus un articol al matematicianului şi inginerului italian Luigi Federico, pentru "Motorul Analitic", la care lucra Babbage. Activitatea Adei Lovelace nu a constat însă doar în traducerea articolului, întrucât notele ei au fost mult mai elaborate decât articolul pe care îl traducea.
Charles Babbage a supranumit-o pe Ada Lovelace "vrăjitoarea numerelor".
În 1835, Ada Lovelace s-a căsătorit cu William King, un nobil englez, la rândul său om de ştiinţă.
Ada Lovelace a murit la vârsta de 36 de ani, pe 27 noiembrie 1852, din cauza unui cancer uterin.