Antena 3 CNN Life Oameni Omul care ne arată că nimic nu este imposibil. Cum îşi duce viaţa un român cu ambele picioare amputate

Omul care ne arată că nimic nu este imposibil. Cum îşi duce viaţa un român cu ambele picioare amputate

msarinel.jpg
19 Oct 2015   •   16:32

Atunci când forţa interioară o depăşeşte pe cea fizică, nimic nu e imposibil. Este exemplul pe care ni-l dă Marinel. La 40 de ani, cu ambele picioare amputate, sparge lemne, cară apă, iar mai nou renovează casa părintească. Nu o face într-un scaun cu rotile pentru că e imposibil. Pe terenul accidentat din gospodărie, o pernă şi două bucăţi de lemn îi sunt singurul sprijin. 

 
Pumnii strânşi, bine înfipţi în pământ, ţin locul picioarelor. Şi, totuşi, Marinel se simte... întreg. În cale nu-i stă niciun obstacol, o spune chiar el, în apropierea grămezii de lemne care trebuie sparte. 
 
Marinel a avut o viaţă la ţară plină de greutăţi. La şapte ani şi-a pierdut vederea la ochiul stâng. Dar nu s-a lăsat descurajat. La 18 ani, a decis să se întreţină singur. Timp de un an, însă, nimeni nu a vrut să-l angajeze. La 19 ani, o depresie l-a împins la gestul extrem. 
 
"Normal s-a numit accident de tren, dar la mine a fost mai mult tentativă de sinucidere", povesteşte tânărul. 
 
A rămas fără picioare, dar în viaţă. După şase luni de stat în spital, s-a întors acasă un alt om.
 
În curtea gospodăriei părinteşti din localitatea ieşeană Costeşti, Marinel a învăţat pentru a doua oară să trăiască. 
 
Fratele lui Marinel este şi însoţitorul lui, iar pe nepoţii îi iubeşte ca pe copiii pe care nu i-a avut. Trăiesc împreună. Din puţinii bani pe care îi primesc de la stat. 

Sursa: Observator.tv

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close