Perioada liceului este una intensă pentru oamenii din toată lumea, iar India nu face excepţie de la această regulă.
Într-o zi, Dev şi-a făcut curaj şi l-a abordat pe fratele Lalitei. „Te rog să-i dai asta surorii tale”, a spus el în timp ce i-a înmânat băiatului un bilet cu numărul său de telefon. Apoi a aşteptat.
Nimic.
Zilele treceau şi ea nu suna. Până într-o zi, când telefonul lui mobil a sunat. Devender a răspuns şi i-a auzit vocea Lalitei. De emoţie, n-a putut să spună nimic aproape un minut. Apoi au început să vorbească şi s-au îndrăgostit.
În cele din urmă, Dev i-a mărturisit Lalitei că nu poate să trăiască fără ea şi a cerut-o în căsătorie. Fata a răspuns afirmativ, deşi ştia că nu o să fie simplu.
Lalita şi Dev sunt din caste diferite. El este dintr-o castă aflată pe o treaptă mai joasă decât casta ei. Lalita ştia că părinţii ei vor fi furioşi şi că vroiau să-i găsească ei pe cineva cu care să se mărite. Dar a vorbit cu ei şi le-a spus că este îndrăgostită.
Tatăl ei a ameninţat că-i va ucide pe amândoi. A bătut-o crunt pe Lalita.
„Am decis să murim pentru că nu exista altă opţiune”, povestesc cei doi îndrăgostiţi care astăzi merg mână în mână şi îşi aduc aminte de trecutul sumbru.
Salvarea celor doi a fost o emisiune de televiziune. Ei au aflat că există o organizaţie care îi ajută pe cei în situaţii similare cu a lor. Organizaţia se numeşte „India's Love Commandos”, a fost formată în 2010 şi principalul ei scop este să să le ofere adăpost şi asistenţă legală cuplurilor aflate în situaţia lor.
„Cum poate societatea să se opună relaţiilor de dragoste? Fetele şi băieţii indieni au drepturi. India a devenit ţara care ucide dragostea”, a declarat Sanjoy Sachdev , fondatorul organizaţiei India Love Commandos.
Aşa -numitele crime „din onoare” au căpătat amploare în India în ultimii ani. Victimele acestor crime sunt tinerii care încalcă tradiţia Hindu. Cei puţin cinci cupluri au fost ucise în 2010. Dar acesta este numai numărul oficial. În realitate, numărul victimelor este mult mai mare pentru că familiile indiene nu raportează morţile ca crime, ci ca sinucideri sau decese naturale, arată Organizaţia pentru Drepturile Omului.
Dev şi Lalita s-au căsătorit între timp şi organizaţia le-a oferit adăpost. Se gândesc deja la viitor. Dev vrea ca Lalita să-şi continue şcoala. Sunt fericiţi. Nu au nici un regret.
„Suntem amândoi fericiţi. Societatea poate să creadă ce vrea ea”, spune Lalita, citată de CNN.