Antena 3 CNN Life Oameni Cum păstrezi podelele curate și în cea mai bună stare

Cum păstrezi podelele curate și în cea mai bună stare

Indiferent de ce tip de casă ai și de tipul de podea pe care l-ai ales, este important să optezi pentru metodele potrivite de îngrijire și întreținere. Pentru a prelungi durata de viață a podelelor și pentru ca acestea să arate ca noi pentru cât mai mult timp, este necesar să le îngrijim regulat, cu produsele potrivite.

podele curate stare buna
Cum păstrezi podelele curate și în cea mai bună stare Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2022   •   13:09

De aceea, este recomandat să folosești soluțiile speciale pentru tipul de podea ales, care îndepărtează eficient murdăria acumulată.

Care sunt cele mai bune produse de îngrijire pentru podele

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să aplici doar produse care nu sunt agresive pentru tipul de suprafață pe care l-ai ales și nu deteriorează materialul. Citește cu atenție eticheta produselor de curățenie și alege-le doar pe cele recomandate pentru tipul de podea din casa ta.

De asemenea, aspiratorul folosit este important nu doar pentru eficiența curățeniei, ci și pentru păstrarea podelelor în cea mai bună stare pentru cât mai mult timp. Una dintre cele mai potrivite variante este un aspirator fara sac, care te ajută să îndepărtezi rapid și eficient cele mai mici particule de praf, păr de animale și murdărie.

Pentru orice tip de material ai ales, fie că este vorba despre parchet din lemn masiv sau laminat, gresie sau marmură, este recomandat să folosești o cantitate cât mai mică de apă și mai ales de produs de curățare, precum și un mop cu conținut ridicat de microfibre.

În cazul anumitor materiale, nu se recomandă folosirea dispozitivelor care folosesc aburi la temperaturi înalte și produse abrazive, care pot deteriora suprafața.

Aplicarea tratamentelor este potrivită doar pentru anumite tipuri de podele, de aceea, dacă nu ești sigur ce produs poți să folosești, cere sfatul unui specialist, pentru a nu deteriora suprafețele. În cazul parchetului din lemn masiv, mai ales pentru zonele intens circulate, este indicată tratarea periodică a suprafeței cu o ceară specială.

Lăcuirea parchetului se recomandă pentru camerele în care există un nivel mai ridicat de umiditate sau de căldură, pentru a le proteja suplimentar. Lacul pentru parchet are rolul de a izola lemnul și de a-l proteja, așa că este important să respecți această recomandare pentru a evita deteriorările și umflarea parchetului.

Ce tip de podea să alegi

Podeaua este unul dintre cele mai importante elemente de amenajare din casă, așa că alegerea acesteia trebuie să se facă urmând atât preferințele personale, cât și criteriile legate de aspect și rezistență.

De exemplu, dacă ai animale de companie sau dacă organizezi petreceri foarte des și casa este circulată intens, cea mai bună soluție ar fi să alegi pardoseală din gresie sau marmură, materiale rezistente și ușor de întreținut.

Sunt însă și anumite tipuri de podea din parchet din lemn masiv sau laminat care sunt destul de durabile, așa că analizează cu atenție toate opțiunile pe care le ai la dispoziție înainte de a începe.

Aspectul estetic nu este deloc de ignorat, așa că alege nu doar materialul, ci și culoarea care se potrivește cel mai bine cu restul amenajărilor din locuință. Poți opta pentru contraste care creează un aspect vizual interesant sau chiar nonconformist, ieșit din comun.

Bugetul este, de asemenea, un aspect pe care trebuie să îl iei în considerare înainte de a merge la cumpărături.

Este indicat să nu faci rabat la calitate și să alegi o variantă care, chiar dacă este mai scumpă, va rezista în timp. Înlocuirea podelelor este un proces complicat și de durată și presupune cheltuieli mari, așa că este bine să faci de la început alegerea potrivită.

După ce ai ales cea mai bună variantă de pardoseală pentru casa ta, este important să aplici și cele mai potrivite produse și metode de curățare a acesteia, pentru a te asigura că va rezista cât mai mult timp. Optează pentru acele produse care vor menține curățenia și nu vor deteriora podelele.

×
Citește mai multe din Oameni
» Vezi toate știrile din Oameni
Cele mai noi știri
Parteneri
x close